CREATON. Ţiglă creată să dea tonul

Creaton Romania
Meniu website ...

Ţigle plane: forme clare, aspect modern

O caracteristică generală a ţiglelor ceramice cu o tradiţie de milenii a constituit faptul, că nu se potriveau la toate tendinţele, stilurile arhitecturale. Ţigla Róna din familia plăcilor fălţuite, precum şi ţigla de dimensiuni mari Domino au devenit rapid materialul de invelitoare preferat al clădirilor contemporane. 

Ţiglele ceramice satisfac toate cerinţele unui sistem modern, asemenea elementelor solare montate printre acestea, totodată datorită calităţii excelente a materialului şi procedurii de ardere, aceste linii de produse CREATON se caracterizează prin claritatea formei. Culoarea ţiglelor ceramice este în corelaţie cu caracteristicile materiei prime, a argilei, dar indiferent pe care o alegem, datorită angobei arse în suprafaţa ţiglelor, aceasta devine rezistentă la lovituri şi zgârieturi,  fiind totodată foarte durabilă.

Ţigle plane mari şi mici

Ungaria este o ţară tradiţională a ceramicii, unde atât specialiştii, cât şi cumpărătorii utilizează cu plăcere materialele de construcţii naturale, ţiglele ceramice şi cărămida. În anii trecuţi au devenit din ce în ce mai populare ţiglele ceramice în variante ale culorilor închise, plane, cu aspect de acoperire elegant, cum este DOMINO. Acest aspect, îndrăgit de mulţi, este asigurat de ţigla cu tăietură dreaptă RÓNA, ţiglă cu design tradiţional CREATON, garantând totodată şi avantajele ţiglelor fălţuite.

Soluţie elegantă, populară şi durabilă

Ţigla DOMINO, dezvoltată de M.C. Ludowici, datorită sistemului special de fălţuire orizontală, asigură fluxul optim al apei şi drenajul ei în siguranţă. Deşi distanţa de montaj este variabilă, garantează o izolare optimă a învelitorii. Fălţuirea specială orizontală şi verticală asigură drenajul apei şi izolare perfectă. Acoperişul învelit cu ţigle Domino este extrem de rezistent la furtună, iar prin aplicarea elementelor de fixare această funcţie poate fi îmbunătăţită şi mai mult în condiţii extreme.

Ţigla presată DOMINO este una dintre preferatele gamei de produse CREATON, datorită mărimii mari, cu care se realizează acoperişuri plate, după părerea unora asemănătoare plăcilor moderne din fibrociment, iar după alţii evocă elementele mici ale şindrilei de lemn. Acest tip de ţiglă este 100 % rezistent la decolorare, cum dealtfel toate ţiglele CREATON, reprezentând ţigla contemporaneităţii şi a viitorului, precum şi a acelor soluţii de învelire, în care beneficiarul solicită un aspect cu liniatură dreaptă. Domino permite realizarea unui aspect elegant, la nivelul tehnic obişnuit al ţiglelor CREATON.

Ţigla Róna plană, cu tăietură dreaptă, negru mat a răspuns solicitărilor în acest sens din anii precedenţi, care aparţine familiei ţiglelor de dimensiuni mici, dar seamănă foarte mult cu Domino.

Dimensiuni mai mici, eleganţă neschimbată

Noul membru al familiei CERATON este ţigla Róna, cu un aspect elegant,cu  suprafaţă plană, cu tăietură dreaptă, aparţinând familiei ţiglelor fălţuite. Dezvoltarea acestei variante a reprezentat un răspuns la solicitările iubitorilor liniilor drepte.

Avantajul lor predominant constă în fălţuirea laterală, care ridică siguranţa învelirii în racord, ceea ce asigură rezistenţa acoperişului împotriva condiţiilor meteorologice extreme. Existenţa canelurilor asigură securitatea, iar învelirea plată este garanţia eficienţei costurilor.

Ţiglele fălţuite şi solzi, care mai demult au fost răspândite mai ales ca învelitorul clădirilor din mediul rural, astăzi figurează printre soluţiile preferate şi mult aplicate ale arhitecturii moderne, semn al respectului tradiţiei, existent din ce în ce mai mult în industria construcţiilor.

Ţiglele fălţuite nu se numără printre acestea, deoarece şi cele solzi sunt de dimensiuni reduse, şi acestea se montează în acoperire dublă.

Sistemul elementelor auxiliare ale ţiglelor Domino, Róna şi alte ţigle plate garantează, ca în toate punctele nodale acestea să fie de calitate tehnică identică cu cea a ţiglelor de bază, în primul rând prin utilizarea accesoriilor confecţionate din ceramică.

Prin formele sale diferite, cu decupajul ei drept sau arcuit, cu suprafaţa netedă, ţigla ceramică fălţuită CREATON Róna, fabricată în Ungaria, oferă o diversitate a variaţiilor atât pentru lucrări de renovare , cât şi celor de construcţii, în toate zonele posibile, istorice, agricole sau chiar urbane.

50 de ani garanţie oferita de producător pentru ţiglele suple, dar cu rezistenţă mare la rupere, pe când durata utilă poate fi chiar şi 100 de ani: durabilitatea este asigurată - cum am văzut - însăşi de materia de bază şi tehnologia de producţie.

Design & Development by EpicWeb
An ETEX Company