Pentru utilizatori agricoli

Un domeniu de utilizare important al produselor CREATON este agricultura. Produsele utilizate în acest domeniu trebuie să corăspundă unor cerințe și nevoi speciale. Dintre produsele CREATON se pot utiliza plăcile ondulate moderne din fibrociment, dar în cazul cerințelor speciale, și unele produse ceramice, din beton și plăci plane pot fi utilizate eficient.

De ce este avantajoasă utilizarea plăcilor ondulate din fibrociment în agricultură?

 • Plăcile ondulate moderne CREATON nu conțin azbest și nici materii prime dăunătoare sănătății.
 • Nu reprezintă un risc medical nici pentru colegi, nici pentru animalele crescute, sau produsele depozitate in cladirile acoperite cu placi ondulate din fibrociment.
 • Datorită caracteristicilor materiilor prime utilizate, plăcile ondulate CREATON sunt ignifuge.
 • Respirabilitatea naturală asigură aerisirea optimă, minimizează condensul pe partea inferioară a plăcilor.
 • Plăcile sunt rezistente la vaporii de amoniac agresivi care se formează constant în urma creșterii animalelor, precum și la materialele chimice folosite în agricultură.
 • Plăcile sunt rezistente și la factorii biologici, cum sunt bacteriile și ciupercile.
 • Este un material de dimensiune mare, de tip tablă, asigurând instalare rapidă, ceea ce este un aspect economic esențial.
 • Este potrivit pentru acoperirea construcțiilor noi, cât și pentru acoperirea nouă a celor vechi.
 • Este potrivit și pentru acoperirea clădirilor cu unghi mic de înclinare, anvergură mare.
 • Datorită caracteristicilor sale tehnice, asigură protecție crescută împotriva efectelor extreme ale vremii.
 • Are un rol important în echilibrul energetic și izolația termică a cladirii.
 • Nici atenuarea zgomutului nu poate fi ignorată, în special în cazul clădirilor în care sunt crescute animale, unde liniștea acestor animale este cea mai importantă.
 • CREATON asigură condiții de garanție unice pentru plăcile sale ondulate.

Plăci ondulate moderne: recomandăm pentru renovarea acoperișurilor clădirilor agricole

Fie ca este vorba despre grajduri, depozite de cereale sau cladiri pentru creșterea animalelor la scară largă, un element caracteristic peisajului rural este placa ondulată, silueta clădirilor acoperite cu plăci ondulate. Soluția la îndemână este înlocuirea plăcilor ondulate vechi, pline de azbest cu plăci ondulate moderne, ecologice din fibrociment.

Clădirile industriale din prezent trebuie să se conformeze unor prevederi numeroase pentru creșterea animalelor și plantelor, precum și multor reguli internaționale. Pe lângă acest fapt, indiferent dacă este vorba despre renovare sau construții noi, rentabilitatea este un aspect esențial pentru clienți.

CUNOAȘTEȚI GAMA DE PRODUSE A PLĂCILOR ONDULATE CREATON!

MULTE AVANTAJE ÎN UZUL AGRICOL

Pe lângă rentabilitatea lor, plăcile ondulate moderne CREATON oferă numeroase avantaje. Acoperișul natural din plăci ondulate din fibrociment, creează un microclimat potrivit pentru depozitarea produselor agricole, precum și pentru creșterea animalelor. Caracteristici avantajoase adiționale sunt rezistenta la foc, rezistența mare la încărcare, rezistența la coroziune, la efecte dăunătoare (mucegai, ciupercă), precum și rezistența la îngheț și raze UV.

În cazul clădirilor folosite pentru creșterea animalelor, printre avantaje se poate enumera capacitatea de izolare fonică, suprafața ce reduce sunetul zgomotelor externe, ploii și grindinei. În cazul creșterii animalelor mai este importantă și rezistența sa împotriva substantelor chimice agresive (clorină, amoniu, sare, potasiu).

Cu ajutorul luminilor de acoperiș dezvoltate cu montarea plăcilor ondulate transparente, iluminarea naturală, utilizarea energiei solare este posibilă.

RENTABILITATE ȘI SIGURANȚĂ

Și în cazul acoperișurilor cu unghiuri de înclinare mari și mici (minim 7°) merită considerată utilizarea plăcilor ondulate. Datorită benzilor de polipropilenă integrate în plăci, produsul corespunde celor mai noi prevederi de siguranță, adică acoperișul nu se rupe, vă puteți deplasa pe el în siguranță.

Datorită greutății scăzute, utilizarea plăcilor ondulate la renovare nu necesită o investiție semnificativă, deoarece substructura se poate păstra după ce se repară, ceea ce înseamnă nu doar economisire, ci și instalare mai facila și rapidă.

Putem alege între foarte multe culori pentru plăcile ondulate de calitate CREATON. Suprafața vopsită cu vopsele speciale asigură o durabilitate mai lungă. Durata vieții este extrem de convingătoare, CREATON mai oferă 25 de ani de garanție in forma scrisă.

Acoperiș ceramic modern și în agricultură

Acoperișurile ceramice pot fi utilizate și în cazul clădirilor agricole. Țiglele ceramice de dimensiuni mari CREATON sunt potrivite pentru acoperirea economică a acoperișurilor simple, mari. Aspectul lor unit, liniștitor va deveni o decorație pentru complexul agricol.

Produsele ceramice de format mic CREATON, cum sunt țiglele solzi variate, pot fi utilizate perfect pe post de material de acoperire în cazul fermelor de cai, pensiunilor cu teme ecvestre, cladirilor in scop turistic.

CONSULTATI TIGLELE CERAMICE CREATON!

DE LA FORMELE TRADIȚIONALE LA ȚIGLELE MARI

Materialul de acoperire caracteristic peisajului rural și clădirilor agricole este reprezentat de țiglele solzi ceramice tradiționale, care au o istorie de multe milenii. Pe lângă acestea, putem alege între numeroasele țigle mari și mega CREATON, la prețuri avantajoase, cu ajutorul cărora renovarea, sau chiar construcția acoperișului nou este rapidă și economică.

Dimensiuni tradiționale sau mega, suprafață de acoperiș ondulată sau netedă, dacă ne gândim la țigle ceramice, putem căuta între nenumărate culori, forme și suprafețe.

Și un uz aproape obișnuit în prezent: țiglele CREATON sunt adecvate pentru acoperirea acoperișurilor cu un unghi de înclinare de 10°, în cazul unor tipuri, chiar și de 7°, ceea ce este unic în Ungaria, și ceea ce este un unghi frecvent în cazul clădirilor agricole.

ECONOMISIREA ENERGIEI ȘI A BANILOR CU UN ACOPERIȘ MODERN

Cu renovarea structurii acoperișului, luând în considerare aspectele energetice, putem economisi mulți bani. Acoperișul aerisit în mod adecvat contribuie la reglementarea umidității interioare, și putem preveni pierderi de căldură de până la 20%. În plus, putem economisi și aerisirea necesară vara.

Nici durabilitatea acoperișului nu poate fi o problemă
Nu poate fi afectat de vreme, nu se poate polua ușor, nu poate fi afectat de ciuperci sau alte efecte dăunătoare, și desigur trebuie să-și păstreze culoarea pentru o durată lungă de timp. Toate aceste cerințe sunt îndeplinite de ceramica, un material folosit în construcții de mii de ani încoace. Iar țigla ceramică este întărită din punct de vedere al protecției împotriva efectelor mediului datorită angobei, materialului natural ce intră în țiglă în cadrul extruderii.

Acoperișurile construite cu țigle ceramice CREATON își păstrează frumusețea naturală și calitatea chiar și peste 50 de ani, dar durata lor de viață utilă este de aproximativ o sută de ani.