CREATON. Ţiglă creată să dea tonul

Creaton Romania
Meniu website ...

Regenerare

Progres şi tehnologie versus natură? Nu.

Exploatăm argila pentru plăcile de acoperiş cât se poate de atent şi responsabil. Dar, totuşi, după exploatare, nu lăsăm nimic la voia întâmplării. Zona ce nu mai este în exploatare este rapid, cu grijă şi ecologic dată înapoi naturii. Recultivarea reprezintă o sarcină ce conţine foarte multă responsabilitate în a realiza conservarea peisajului.  Aşa creem noi biotopuri – habitate naturale pentru animale şi plante - cu puţină asistenţă şi grijă.
În cursul lunilor următoare vom amenaja pentru prima dată aproximativ 15 hectare de zonă recultivată în zona miniera de suprafaţă din Langenreichen (districtul administrativ al Augsburgului) pentru a fi recultivat de către fermieri. Pentru asanarea întregii zone într-un mod natural, vom crea o zonă cu oglindă de apă în porţiunea cea mai joasă a ariei.
În ceea ce priveşte exploatarea din Bavaria, districtul administrativ al Dillingen/ Donau, am deschis aici „Muzeul Pomilor Fructiferi” ca măsură de regenerare, undeva pe la sfârşitul anului 2003, încputul anului 2004. Aproximativ 150 pomi fructiferi din soiul Swabian-Franconian au fost plantaţi pe aproximativ un hectar de zonă regenerată. Între timp, pruni, meri, peri şi cireşi cresc aici în imediata apropiere a exploatării.

Design & Development by EpicWeb
An ETEX Company