CREATON. Ţiglă creată să dea tonul

Creaton Romania
Meniu website ...

Procesare II

12 Uscătorul

Deja presate, tiglele sunt acum aduse la un uscător şi stivuite pentru câteva ore. Se extrage încă o dată umezeală din amestec. Acest procedeu de uscare este condiţia de bază pentru următoarele procese.

13 Zona de Engobare (vopsire) / smălţuire

În cursul engobării, care este cel mai întâlnit mod de finisare al tiglelor, o maşină pulverizează un amestec fin de amestec argilos pe plăci. În timpul coacerii, acoperirea (engobarea) va face corp comun cu tigla de argilă.
Acest procedeu permite obţinerea culorilor acoperişurilor şi păstrarea acestora pentru o perioadă îndelungată. În acest fel este realizată colecţia de înaltă calitate denumită „NUANCE“.
În principiu smălţuirea (glazurarea) se face asemănător engobării, doar că în acest caz, se acoperă suprafaţa tiglei cu o mixtură de quarţuri pre-topite în centrifuge închise, înainte ca tiglele să intre în cuptor pentru coacere.
Tiglele noastre pentru acoperiş din gama  „FINESSE“ care au Factor de Protecţie pentru Acoperiş, dar şi gama exclusivă „NOBLESSE“ sunt realizate cu o suprafaţă exterioară deosebit de fină. Din acest motiv particulele de praf nu pot sta acolo prea mult timp. Prima ploaie le va spăla de acolo pur şi simplu. Acoperişurile glazurate CREATON vor fi mereu arătoase  şi în condiţie optimă.

Design & Development by EpicWeb
An ETEX Company