CREATON. Ţiglă creată să dea tonul

Creaton Romania
Meniu website ...

Extragerea materiei prime

1 Extragerea materiei prime

Urmărind filosofia internă a principiului purităţii, CREATON nu foloseşte decât surse naturale pure de argilă, nămol şi apă care sunt extrase din apropierea fabricilor producătoare. Argila şi nămolul sunt principalele componente ale plăcilor pentru acoperiş din argilă arsă. Ambele materii prime s-au format după şi în timpul glaciaţiunii ca rezultat al descompunerii feldspaţilor. Combinată cu apa, argila se transformă într-un material modelabil cu o structură foarte fină şi o bună capacitate de absorbţie de apă. Este adevărat că se şi contractă dar arată şi o stabilitate extremă în cazul coacerii.
Materia primă se extrage cu excavatoare mecanice mari până la o adâncime de 18 m. În conformitate cu politica firmei, toate carierele sunt replantate şi „oferite înapoi” naturii după folosire.

2 Transport

De vreme ce sursele de materie primă sunt în imediata vecinătate a fabricilor, poluarea din transport este practic inexistentă în cazul nostru. Transportul materiei prime la fabrică, de exemplu cum este cazul la Großengottern, se face cu banda transportoare şi către alte fabrici cu camionul.

3 Depozitare

Dacă nu mai există loc în depozite pentru materia primă, aceasta se înmagazinează pur şi simplu afară.

Design & Development by EpicWeb
An ETEX Company