CREATON. Ţiglă creată să dea tonul

Creaton Romania
Meniu website ...

CREATON

1884

Alois Berchtold a pus bazele unei extrem de moderne fabrici de producţie pentru acea perioadă în Wertingen/ Bavaria, undeva la 30 km nord-vest de Augsburg. În scurt timp acesta s-a impus ca un fabricant de renume pentru olane de calitate deosebită

1934

La Autenried, undeva la 30 km sud-est de Ulm, Anton Ott a pus bazele unei fabrici de plăci ceramice. Acestea se fabricau aici deja de 300 de ani. Începând cu 1945 încoace, fiul său, Ernst Ott s-a concentrat pe fabricarea plăcilor clasice plane.

1958

Producţia plăcilor din gama „HARMONIE“ pentru acoperişuri cu pantă mică s-a început în Weringen. În deceniile următoare gama „HARMONIE“ va deveni cea mai de succes gamă de plăci de argilă arsă din istoria companiei, atingând cifre care depăşesc 500 milioane de plăci.

1990

Se introduce procedeul ultra-modern de producţie controlată în cadrul Fabricii nr. 3 din Autenried. Acest procedeu aduce avantaje considerabile în materie de calitatea fabricaţiei şi al protecţiei mediului.

1992

Josef Berchtold SRL şi Ernst Ott SRL & Co. KG – două companii care au lucrat îndeaproape câteva decenii – fuzionează pe 1 ianuarie 1992 şi dau naştere la compania CREATON Berchtold & Ott SRL. Se crează astfel o nouă marcă de calitate în curentul de companii inovative existente.

1993

Cel ce este cunoscut ca fiind cel mai cunoscut designer în materie de culori din cadrul arhitecturii moderne, Friedrich Ernst von Garnier, dezvoltă exclusiv pentru CREATON gamele „NOBLESSE“ şi „NUANCE“ de culori pentru plăci plane glazurate şi engobate (vopsite). Astfel, CRETON aduce culoarea înapoi pe acoperişurile lumii.

Imediat după fuziune, CREATON construieşte la Großengottern/Thuringia Fabricile I şi II, care sunt finalizate în 1993, respectiv în 1995. Materie primă de cea mai bună calitate este transportată printr-un conveior lung de mai bine de 2 km de la faimoasa carieră „Rote Berg“ (Muntele Roşu). În momentul în care în anul 2000 s-a finalizat şi construcţia Fabricii III, capacitatea de producţie al celei mai moderne fabrici producătoare de plăci de argilă arsă a ajuns la aproximativ 50 milioane de plăci pentru acoperiş pe an.

Gama „FUTURA“ se lansează pe piaţă. Acest tip de placă este unic şi deschide un nou drum în materie de plăci pentru acoperiş pentru că designul unic al sistemului de interconectare permite o mai bună scurgere a apei dar şi o rezistenţă statică mult îmbunătăţită, astfel încât acestea se pot folosi chiar şi la acoperişuri cu panta de numai 10°. În anii următori, paleta de culori a gamei „FUTURA“ se extinde treptat, ajungând la niveluri nemaiatinse vreodată pentru acoperişuri cu pantă foarte mică.

1995

În august 1995 s-au pus bazele unei noi creşteri. CREATON a fost listată la bursă.

1996

De acum, o gamă completă de plăci presate este disponibilă partenerilor noştri. Calitatea gamelor produse este completă şi astfel CREATON devine principalul ofertant în acest segment de piaţă.

În plus, se introduce o nouă gamă glazurată denumită „FINESSE“, ce are ca şi element marcant „FACTORUL DE PROTECŢIE PENTRU ACOPERIŞ”

1997

CREATON produce pentru prima dată plăci presate colorate de dimensiuni mari – o combinaţie de succes între raportul preţ-calitate şi creativitate.

1998

În urma preluării companiei Ströher SRL, din Guttau, Saxonia, apare şi această locaţie pe harta companiei. Procedura unică de producţie „KERALIS“ permite fabricarea unor plăci colorate în masă de tip premium ce se regăsesc în gama „KERA-BIBER“ şi „PREMION“.

Prin intermediul noilor plăci plane din gama „DOMINO“, CREATON ridică ştafeta în materie de estetică la noi niveluri. Această placă perfectă o combinaţie revoluţionară între formă şi funcţionalitate.

1999

Prin apariţia gamei „TONALITY“, CREATON deschide o nouă epocă în cadrul designului construcţiilor ceramice. Acest sistem revoluţionar de construcţie reprezintă triumful varietăţii, creativităţii şi al raportului cost-performanţă.

2000

CREATON este primul producător de plăci ceramice ce lansează o placă uriaşă în momentul trecerii într-un nou secol. Gama „MAGNUM“ pune bazele unei noi dimensiuni în materie de viitoare repere al raportului cost-performanţă şi design elegant.

2001

Se adaugă alte 18 forme şi combinaţii de culori, acest fapt întărind şi mai mult poziţia de lider de piaţă în Europa pe piaţa producătorilor de plăci de argilă arsă.

2002

Ca urmare a cererii foarte mari de plăci din gama „MAGNUM“, Fabrica 2 ce până acum producea plăci plane este modificată pentru a produce această gamă de plăci de mari dimensiuni.

2003

Cu gama „ESTRICHZIEGEL“, CREATON are acum o gamă pentru pardoseli ceramice.

2004

Se fondează centrul pentru cercetare al ceramicilor speciale în Weroth/Rhineland-Palatinate. Din 2004, Creaton produce sistemul de faţade „TONALITY“, pavimentele ceramice pentru terase „KERATO“ şi „ESTRICHZIEGEL“ în această locaţie.

Se deschide prima fabrică în afara graniţelor, în oraşul Lenti din Ungaria. Investiţia urmăreşte dezvoltarea eficientă a pieţei Europei de sud-est.

2005

Producătorul belgian de materiale de construcţii Etex devine acţionar principal al CREATON şi împreună cu mărcile deja incluse ale PFLEIDERER şi MEINDL devine lider necontestat pe piaţa acoperişurilor din Germania.

2007

Asocierea mărcilor CREATON, MEINDL şi PFLEIDERER în cadrul Asociaţiei de Branduri CREATON  permite realizarea celei mai expresive game de plăci pentru acoperişuri din Europa.

2008

CREATON se detaşează şi mai mult în poziţia de lider de piaţă prin integrarea TROST Dachkeramik Malsch în Asociaţiei de Branduri CREATON.

CREATON deschide Fabrica II la Lenti, unde în viitor se vor produce gamele de plăci presate pentru acoperiş „BALANCE“ şi „RAPIDO“

În aprilie 2008 se redeschide fabrica din Wertingen. Întreaga fabrică a fost reproiectată, reconstruită şi extinsă, investiţia totală fiind de aproximativ 26 milioane de Euro, aceasta după incendiul devastator din mai 2007, devenind una dintre cele mai moderne fabrici pentru producţia plăcilor de argilă arsă din Europa.
 

2009

În acest an CREATON sărbătoreşte a 125-a aniversare. 125 de ani caracterizaţi de competenţă exemplară pe piaţa de plăci de argilă arsă pentru acoperiş, de putere de inovaţie extraordinară şi de creativitate. 125 ani, totuşi, în decursul cărora am stabilit intense contacte cu partenerii noştri de afaceri.

Design & Development by EpicWeb
An ETEX Company